Yhdistys

Mikkelin Toimintakeskus on Mikkelissä toimiva yleishyödyllinen yhdistys, jonka sääntöjen mukaiset päätoiminnot ovat

• edistää heikossa työmarkkina-asemassa ja syrjäytymisuhan alla olevien henkilöiden omaehtoista toimintaa aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin turvaamiseksi
  • edistää em. henkilöiden työllistymismahdollisuuksia
  • kehittää ekologisesti kestävää kierrätystoimintaa

Työpajatoiminta ja kierrätys

Mikkelin Toimintakeskuksen yksi perusajatuksista on kehittää ja edistää alueellista kierrätystoimintaa, joka mahdollistaa monipuolisen työpajatoiminnan. Yhteistyö neljän alueella toimivan yhdistyksen kanssa antaa lisää liikkumatilaa työtoimintapaikkoja kartoittaessa. Yhteistyökumppanit ja esimerkkitehtävät:

• Mikkelin Seudun Invalidit ry:n avustajan työt
  • Etelä Savon Liikunta ry:n liikuntapaikkahuoltajan ja urheiluseurojen toimistotyöt
  • Mikkelin Työttömät ry:n keittiö ja ruokahuoltotyöt

Talous

Taloudellisesti Mikkelin Toimintakeskuksen toiminta tukeutuu hyvin vahvasti Mikkelin kaupungin kanssa vuonna 2014 solmittuun kehittämiskumppanuussopimukseen. Kierrätyksen kehittäminen taloudellisesti mahdollistaa uusien toimintojen ja investointien toteuttamisen.

Toimipisteet

Yhdistys toimii neljässä kiinteässä toimipisteessä:

• Kierrätyskeskus ja Kierrätysmyymälä: Lentokentänkatu 17
  • Uutta Elämää -myymälä: Yrittäjänkatu 30
  • Liiketoiminnan työpajat: Raviradantie 18
  • Hallinto ja hanketyöntekijät: Savilahdenkatu 10A

Toimintalinjat

Yhdistyksen toimintalinjat määrittää kaksi kertaa vuodessa pidettävä yhdistyksen kokous. Kevätkokouksessa käsitellään edellisen vuoden tapahtumat sekä tarkastetaan tilit ja syyskokouksessa tulevan kauden linjaukset talousarvioineen. Joka kolmas vuosi yhdistykselle valitaan uusi hallitus ja sen puheenjohtaja. Hallituksen toimintakausi on kolmen vuoden mittainen.

Yhdistyksen hallitus 2016 – 2018

Puheenjohtaja Armi Salo-Oksa
Varapuheenjohtaja Paavo Barck
Jäsenet Ilkka Sutinen, Sini Soljasalo ja Sirkka Härkönen

Varajäsenet Juhani Rokkanen ja Jari Somero

Operatiivista toimintaa johtaa toiminnanjohtaja apunaan vuodeksi kerrallaan nimetty johtoryhmä.