Yritys- ja yhdistysyhteistyötä

Mikkelin Toimintakeskus pyrkii toiminnassaan erittäin vahvaan yhteistyöhön paikallisten yritysten, yhteisöjen, Mikkelin kaupungin omistamien yhtiöiden sekä kaupungin eri hallintokuntien kanssa, unohtamatta kuntalaisia. Yhteistyön sisältö sovitaan aina tapauskohtaisesti asianomaisen yhteistyökumppanin kanssa. Mitä yhteistyö voi olla?

Tuotekierrätys

Yrityksiltä kuten kuluttajiltakin jää täysin käyttökelpoista kulutustavaraa käyttämättömäksi.

Kaatopaikoille viennin tulisi aina olla se viimeinen vaihtoehto, eikä pelkästään siksi että kaatopaikat ovat nyt jo ylikuormitettuja. Kustannussäästö voi olla varsin merkittävä kun käyttökelpoinen tavara osoitetaan kierrätyskeskukseen jälleen myytäväksi.

Yrityksiltä otamme vastaan kaikkea tavallista kuluttajatavaraa.

Materiaalin kierrätys ja hyötykäyttö

Yrityksiltä jää toimialasta riippuen paljon erilaisia materiaaleja ylijäämäksi. Lähes kaikki rakennusmateriaali on pienissä erissäkin monelle kuluttajalle arvokasta. Moni yrittäjä ei tule ajatelleeksi että kotirakentaja ei välttämättä tarvitse patolevyä 20m vaan 5m riittää. Tai lautojen ei tarvitse olla tasan 4.3m pitkiä, kun tarpeeseen kävisi 2metrin pätkätkin. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka ja paljon.

Käyttökelpoinen painekyllästetty puutavara otetaan myös vastaan.

Lahjoittamalla ylijäämät kierrätykseen säästät paitsi rahaa, tuet ekologista ajattelua. Lisäksi autat työllistämään Mikkeliläisiä pitkäaikaistyöttömiä.

Työvoima

Monet yritykset kokevat uuden työntekijän palkkaamisen riskiksi. Riskejä voivat olla suhdannevaihtelut ja työntekijän sopivuus tehtävään.

Työpajoillamme työskentelee eri tehtävissä vuoden aikana lähes 600 henkilöä. Työ- ja yksilövalmentajillamme on hyvä ja luottamuksellinen suhde työntekijöihin joka mahdollistaa oikean henkilön löytämisen juuri oikeaan tarpeeseen.

Lisäksi yrityksellä voi olla mahdollisuus kokeilla työntekijän kykyjä ennen varsinaista palkkaamista. Työntekijä on tällöin Toimintakeskuksen palkkalistoilla ja saa edelleen ohjausta myös Toimintakeskuksen toimesta. Varsinainen tarkempi työopastus jää yrittäjälle.

Työpalvelu

Tarjoamme Mikkelin kaupungille ja yrityksille pienimuotoisia työsuorituksia. Työsuoritukset perustuvat aina työvalmentajan ja työntekijöiden yhteistyöhön. Työsuorituksen tilaaminen meiltä on eettinen ratkaisu eikä työsuorituksen nopeus aina vastaa ammattilaisten vastaavaa. Lupauksemme on kuitenkin että teemme työt laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa. Työsuoritusten tekeminen on myös mahdollista toteuttaa yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Tuotteen valmistus

Teemme Mikkelin kaupungille, yrityksille ja jossain määrin kuluttajille pajoilla valmistettuja tuotteita. Voimme valmistaa mittatilaustyönä esim. leikkimökkejä, roskakatoksia, postilaatikkokatoksia. Ajatuksemme on hyödyntää mahdollisimman paljon tuotevalmistuksessa erilaisia kierrätysmateriaaleja.

Kysy kuinka voimme olla avuksi

Yhteistyökumppaneitamme:

Mikkelin kaupungin yrityksistä ja hallintokunnista
Mikalo Oy
Metsäsairila Oy