Suoraan sisältöön

Uutta elämää Yhdistystyöllistäminen

Yhdistystyöllistäminen

Yhdistyksillä on tärkeä rooli työllistäjinä. Useat yhdistykset tarjoavat esimerkiksi matalan kynnyksen työpaikkoja henkilöille, jotka ovat olleet poissa työmarkkinoilta pidempään tai joille avoimien työmarkkinoiden työtä ei ole saatavilla. Yhdistys voi siis olla hyvä ponnahduslauta työmarkkinoille paluuseen, ammatinvaihtoon tai opiskeluun. 

Yhdistyksissä on usein tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuus räätälöidä niitä työntekijän osaamisen ja tavoitteiden mukaisesti. Yhdistykset voivat tarjota mahdollisuuden myös aivan uudenlaisten työtehtävien kokeilemiseen, kun kaikissa työtehtävissä ei edellytetä vankkaa ammattiosaamista.

Yhdistyksissä usein koetaan työtehtävien tarjoaminen myös yhteiskunnallisena tekona. Toiminta on siis usein sellaista, mitä esimerkiksi oma kunta ei pysty tarjoamaan. Yhdistyksessä työllistämiseen on tarjolla erilaisia työhallinnon tukitoimia kuten palkkatuki ja työkokeilu. Kunnat tarjoavat kuntouttavaa työtoimintaa. 

Yhteistyönä Uutta elämää Groupin kanssa yhdistyksen rooli kaikissa näissä työllistämisen tukitoimissa on niin sanotusti työnjohdollinen. Uutta elämää Group vastaa työllistettävän yksilövalmennuksesta. 

Työllistävän yhdistyksen odotetaan tekevän yleishyödyllistä työtä, joka tukee kuntalaisten elämänlaatua eikä kilpaile yritysten kanssa. 

Yhdistykset mukana työllisyydenhoidossa

Yhdistystyöllistämisessä yhdistyy kaksi tämän hetken äärimmäisen tärkeää ilmiötä, yhdistyksen toiminta kuntalaisten osallisuuden ja elämänlaadun edistämiseksi sekä työllistämistoimet pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi. Yhdistykset ovat tärkeä taho Mikkelin seudun työllisyystoiminnassa muun muassa siksi, että yhdistysten on mahdollisuus tarjota hyvin monipuolisia työtehtäviä ja olla merkittävä välivaihe työnhakijan työllisyyspolulla. 

Kehittämiskumppanuus yhdistystyöllistämisessä

Uutta elämää Group haluaa olla takaamassa yhdistyksille mahdollisuuden osallistua työllistämiseen, ja toiminnallaan tarjoaa siihen ammattitaitoiset, luotettavat ja laadukkaat palvelut, jotka ovat yhdistyksille maksuttomia. Uutta elämää Group toimii työllistettyjen henkilöiden työnantajana, kantaen työnantajan velvollisuudet ja vastuut, yhdistys tarjoaa työtehtävät ja niihin perehdytyksen. 

Jos yhdistyksellänne on mahdollisuus tarjota työtehtäviä, toivomme teiltä yhteydenottoa. Yhteydenotto ei sido yhdistystänne mihinkään. 

Tervetuloa mukaan kehittämiskumppanuuteen Uutta elämää Groupin kanssa!

Lisätietoja:
Ritva Valjakka / Olet mukana! -hanke
 050 468 9545